AMSTERDAM - Kathleen Aerts stapte vorig jaar uit K3, maar dat betekent niet dat de blondine geen contact houdt met de meidengroep. "Het contact is een beetje verminderd, maar we blijven elkaar zien en horen", vertelt Karen Damen maandag aan Metro.

De dames woonden zelfs Kathleens huwelijk bij. "We hebben bloemetjes afgegeven, maar ze heeft ons niet echt gezien", herinnert Karen zich. "Ze zag er heel tof uit. Ik denk dat ze heel gelukkig is."

Kathleens plaats is inmiddels ingenomen door Josje Huisman. Geruchten dat de Nederlandse niet goed ligt in de verder Vlaamse groep, zijn volgens de dames onzin.

"We hebben als K3 nog nooit zoveel dingen samen gedaan", vertelt Karen. "We gaan naar premières, uit eten, we winkelen…"

Ons kindje

"Josje drukt haar eigen stempel op K3", vult Kristel Verbeke aan. "Net als Karen en ik. K3 is toch ons kindje."

Na haar vertrek schreef Kathleen een openhartig boek over haar tijd bij het kleuterpoptrio. "Ik zou zelf nooit zo'n boek schrijven", zegt Karen. "We hebben tien leuke jaren gehad, we hebben het mooi afgerond. Ik zou het daarbij gelaten hebben."

Twijfels

In haar boek schrijft Kathleen dat zij niet de enige was die uit de meidengroep wilde stappen. Ook Karen zou haar twijfels hebben.

"Ik heb nooit overwogen om ermee te stoppen", spreekt Karen de woorden van haar oud-bandmaatje tegen. "Ieder van ons heeft wel eens een moeilijk moment of heeft ergens geen zin in, maar ik heb nooit met het idee gespeeld om te stoppen."