Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Marco Borsato met ‘Belinda Meuldijk’ rondracet op Ibiza, Jan Smit een meisje krijgt, wat de voetbalboys per dag verdienen en dat acteur Rick geen Engelke is. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Tsja, wat zullen we er van zeggen, de trouwjurk van Yolanthe. Apart was ’ie zeker, met die golvende hoepels. ‘Lampenkap’ hoorden we al, terwijl een couturier het juist omschreef als ‘stijlvol en passend bij Yolanthes Spaanse temperament’. Een Portugese couturier zou de jurk gemaakt hebben naar Yolanthes ontwerp.

Volgens de roddelbladen van vorige week zit Mary Borsato er achter. De Portugese verprutste alle ontwerpen en uiteindelijk nam Moeder Mary het heft in handen. Ze schakelde haar naai-atelier in en de japon werd in elkaar gezet. Yolanthe huilde van blijdschap toen haar droomjurk alsnog op tijd klaar was. Mary is volgens het blad heel bescheiden.

Maar zoals het haar betaamt, kan ze het tóch niet laten even haar verhaal kwijt te moeten. De jurk zal nu wel bij de stomerij hangen, want Yolanthe en Wesley zijn lekker op huwelijksreis. Privé spotte ze in Saint Tropez. Blijkbaar was het op de Seychellen geen mooi weer en pakten ze het vliegtuig naar la Douce France. Die tickets konden er ook nog wel vanaf na de 1 miljoen kostende bruiloft.

Miljoenenboys

Nog even over voetballers en hun miljoenen. Party is nog niet klaar met het WK en de ‘Jongens van Oranje’. Ze zetten een stagiair aan het werk met een rekenmachine. Die calculeerde wat de voetballers per dag verdienen. Zo’n jaarsalaris van miljoenen is immers een abstract begrip voor Jan Modaal.

En zo lezen we dat bijvoorbeeld Klaas Jan Huntelaar per dag 20.000 euro krijgt, net als Rafael van der Vaart en Robin van Persie. Arjen Robben steekt daar bovenuit met 28.000 euro per dag en Nigel de Jong met ruim 32.000. We snappen nu de couture-collectie van Sylvie van der Vaart, want daar kunnen hun dames een aardig Gucci-handtasje van shoppen.

Mindere goden als Demy de Zeeuw verdienen ‘slechts’ 4400 euro en Gregory van der Wiel 3400 euro. Per dag - nog altijd. Tijdens het WK liep voor ruim 70 miljoen aan voetbal vedetten over het gras. Wat een baan!

Frogers scheurijzer

Volgens het Weekend kost hij ruim 2 miljoen, volgens een ander blad ‘slechts’ 1,3 miljoen. Maar het jacht van René Froger mag er wezen. Groot, wit en glimmend en voorzien van alle luxe. Drie slaapkamers, drie badkamers, keuken en salon, het kan niet op.

‘Maar je hebt geen hotelovernachting nodig’ vergoelijkt Weekend het poenige schip nog. Achterop zit de jetski vastgesnoerd, zodat vader en zoons zich onderweg kunnen vermaken. De boot ligt afgemeerd in Marbella.

Maar voor het huwelijk van Yolanthe en Wesley voer de familie helemaal naar Italië, bijna 2000 kilometer verder. In Weekend zien we de hele bemanning Froger aan het werk: pappa René speelt kapitein, moeder en zoons zijn de matrozen. Trossen los en daar gaat het witte gevaarte. ‘Effe geen cent te makke’ ligt ver achter het gezin deze zomer.

Bootje van Borsato

Minder poenerig is de boot van Marco Borsato. Volgens Weekend betaalde de zanger zo’n 45.000 voor het scheurmonster, maar het is in elk geval geen wit glimmend strijkijzer à la Froger.

Het blad fotografeerde de Borsato’s op Ibiza. Marco blaast een rubberen kinderbootje op terwijl Leontine de strandspullen sjouwt. Ze zal zeker volgens een moderubriek stylish verantwoord zijn met haar strandhaar, lange hippiejurk en rieten hoed, maar wij vinden haar veel op Belinda Meuldijk (de ex van Rob de Nijs) lijken.

Ze laat duidelijk haar extensions niet elke week in model föhnen. Anyway: het gezin viert volgens het blad vijf weken vakantie in een gehuurde villa, gaat vaak uit eten en vermaakt zich dus met een rubber bootje achter de speedboot van papa. Heel gezellig allemaal.

Meisjes-papa

Story weet het zeker: de baby van Jan Smit wordt een meisje. Ze hebben een astrologe op het showbizzpaar losgelaten en die voorspelt roze rompertjes. Helaas heeft het blad geen foto’s van de huidige buik van Liza, noch van het stel op hun vakantieadres. We zien dus de blonde Volendamse in bikini op foto’s van vorig jaar.

Volgens de astrologe vormen de twee een uitstekend ouder-paar. Jan heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil het zijn geliefde naar de zin maken. De zachte en gevoelige Liza houdt van huiselijkheid en gezelligheid. Ook laat de astrologe zich even gaan op het karakter van de toekomstige dochter. Dat zal een dametje worden met een krachtige persoonlijkheid.

Als ze ook nog de stem krijgt van haar vader, zien we een gouden toekomst als de nieuwe Annie Schilder of Carola en hoeft dochter Smit niet (zoals haar moeder Liza) later achter de viskraam te schuiven.

Huwelijkscrisis

Er is huwelijksstress tussen oud GTST-er Rick Engelkes (Dokter Simon) en zijn vrouw Annemarie. In De Telegraaf biechtte hij op ‘een grote vergissing te hebben begaan’. Helaas wordt nergens duidelijk wat hij daarmee bedoelt. Is hij vreemdgegaan? Had hij een buitenechtelijke scharrel?

In elk geval woont hij al een paar weken niet meer thuis. In Privé zien we de beelden van hun verzoeningsvakantie op Ibiza, waar de twee hun huwelijk proberen te redden. Hé, waar kennen we dat van? Ook John Ewbank en ex-vrouw Vivian probeerden enkele weken geleden hun relatie op het eiland te repareren. John gaf toe een affaire te hebben gehad. En ook daar weten de bladen nog steeds het fijne niet van.

Er wordt gesuggereerd dat hij het met zangeres Do had gedaan, maar dat wordt stellig ontkend. John en Vivian zijn inmiddels uit elkaar. Er wordt nog gesuggereerd dat Rick het gerucht gebruikt om zijn aanstaande musical Kruimeltje te promoten, maar dat geloven we niet zo. Wij hopen maar gewoon dat Rick en Annemarie beter uit hun Ibiza-therapie komen.