AMSTERDAM - Ellen DeGeneres houdt het na een seizoen 'American Idol' voor gezien. De 52-jarige presentatrice kwam er tijdens het jureren achter dat ze zich er niet op haar plek voelde. Jennifer Lopez wordt genoemd als opvolgster van DeGeneres.

"Een paar maanden geleden heb ik de producenten laten weten dat het toch niet bij me past", laat DeGeneres in een verklaring weten.

"Ik vond het ontdekken, steunen en zorgen voor jong talent geweldig, maar ik vond het moeilijk om over mensen te oordelen en ze soms te moeten kwetsen."

Paula Abdul

DeGeneres verving vorig jaar zangeres Paula Abdul. Ze tekende een contract voor vijf jaar, maar ziet daar nu vanaf. De presentatrice en comédienne blijft haar passie voor zangtalent uitoefenen bij haar platenlabel Eleveneleven, dat ze in mei oprichtte.

Jennifer Lopez zou volgens aanhoudende geruchten de plaats van DeGeneres innemen. Volgens de Amerikaanse website Deadline is de deal zelfs al in het geheim beklonken.

Het is nog niet bekend wie het Britse jurylid Simon Cowell gaat vervangen. De strenge talentscout kondigde in januari zijn overstap naar de Amerikaanse 'X Factor' aan.