AMSTERDAM - Hanna Verboom vindt het achteraf gezien niet vreemd dat ze een aantal jaar terug een burn-out had. In een interview met Flair vertelt de 27-jarige actrice dat haar carrière op een gegeven moment zo hard ging, dat ze geen rust meer had.

"Alles gebeurde van de ene op de andere dag. Voor Snowfever deed ik mijn allereerste auditie: het was meteen mijn doorbraak. Het succes kwam gewoon te snel", zegt Verboom in het blad.

Naar eigen zeggen dacht Verboom dat ze alles aankon en deed daarom ook veel tegelijk. Op een gegeven moment schreeuwde haar lichaam dat het zo niet verder kon.

"Ik was doodmoe en graatmager. Vrienden en familie zeiden tegen me dat ik moest uitrusten. Ik had zelf ook wel door dat ik lichamelijk kapot was: ik was zwaar oververmoeid, kon bijna niet meer lopen en slapen lukte niet. Achteraf vind ik die burn-out niet vreemd."

Heftig

De periode die volgde was zwaar, zo vertelt Verboom. "Het is heftig om op je tweeëntwintigste, terwijl de aanbiedingen binnenstromen, bij je ouders thuis op de bank te zitten en verplicht rust te moeten nemen. Het duurde maanden voordat ik er bovenop was."

Emoties

Aanvankelijk wilde Verboom nooit meer iets met acteren te maken hebben, maar toch kwam ze er snel achter dat ze niet zonder kan. "Acteren is voor mij volledige vrijheid: ik kan er alle menselijke emoties, gevoelens, gedachten en verhoudingen in onderzoeken."

Verboom is onder meer te zien in de serie De Co-Assistent. Ook heeft ze een rol in de speelfilm over Joran van der Sloot.

Hanna Verboom