AMSTERDAM - Halina Reijn heeft het helemaal gehad met haar hongerkuur. De 34-jarige actrice begon zeven weken geleden aan een streng dieet voor haar rol in de film 'Isabelle'. Reijn wordt flink chagrijnig van het nauwelijks mogen eten. Ze moet het dieet nog twee weken volhouden.

Reijn zit momenteel in Luxemburg voor opnames. "Uit verveling bel ik mijn vriendinnen en val ze lastig met klaagverhalen over het dieet en de bijbehorende stemmingswisselingen", schrijft de actrice in haar column in het AD.

"Ik ben zo chagrijnig, ik ken mezelf niet terug, ik ben niet te genieten."

Naaktscènes

Extra zwaar waren de naaktscènes die Reijn moest opnemen, omdat ze nauwelijks vet meer had om de kou tegen te houden. "Dat naakt is klaar. Maar dat fucking dieet duurt nog tot 14 augustus", verzucht ze.

"Nooit geweten dat brood, pasta en suiker mijn prozac was. Dat onder die laagjes vet een onverdraagzaam beest verstopt zat dat nu uit zijn kooi is gekropen en dat iedereen om mij heen het leven zuur maakt."

Uitgehongerd

In de film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo, wordt het personage van Reijn door een door schoonheid geobsedeerde fan ontvoerd en uitgehongerd. 'Isabelle' gaat in 2011 in première.

Presentatie cast Isabelle