AMSTERDAM - Jeroen Post heeft geen groot ego overgehouden aan zijn tijd als presentator bij muziekzender TMF. Post schaamt zich soms zelfs om uit te leggen dat hij inmiddels veel succes als dj heeft.

Met talentenjacht 'Popstars' probeert het manusje van alles zijn zangcarrière weer nieuw leven in te blazen.

"Bij TMF merkte ik al snel dat ik me liever bezig hield met dingen waar ik echt goed in was; presenteren en draaien als dj", vertelt Post in het AD.

Toch waagde de voormalig zanger van boyband Velvet zich onlangs weer aan een riedeltje zangkunst bij 'Popstars'. "Ik heb geen last van een groot ego. Je moet jezelf vooral niet te serieus nemen en af en toe een leuke uitdaging aangaan."

Vergane glorie

Hoewel televisiekijkers Post soms als vergane glorie bestempelen, is niets minder waar. De presenator is inmiddels succesvol dj.

"Als mensen ernaar vragen, vind ik het soms bijna beschamend om te zeggen hoe goed het gaat", zegt de 35-jarige Post. "Ik zit zeker vijf maanden per jaar in het buitenland."

Kickboksen

Post heeft het presenteren niet helemaal afgezworen. Hij is het gezicht van 'It's Showtime', waarin K1 kickboksen aan bod komt. "TV maken is als schimmel, dat gaat nooit meer weg", legt de presentator uit.

"Als je het trucje eenmaal beheerst, mis je het enorm als het wegvalt. Ik zou het best leuk vinden om weer wat meer te doen."