AMSTERDAM - Kate Winslet zwijgt in alle talen over de geruchten dat ze het heeft aangelegd met een Brits model. Deze week meldde News of the World dat de actrice een relatie heeft met Louis Dowler. Zelf wil ze er niets over kwijt.

Ook haar woordvoerder wil niet op de geruchten reageren.

Vier maanden geleden scheidde Winslet van haar man, regisseur Sam Mendes. De de 34-jarige filmster zou momenteel een prille relatie hebben met Dowler (34), die ze heeft ontmoet via gezamenlijke vrienden.

"Ze hebben al veel afspraakjes gehad, en kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden. Het is nog pril, maar ze genieten van elkaars gezelschap", liet een bron eerder deze week aan de Britse tabloid weten. Hij voegde daar aan toe dat het stel onafscheidelijk is.

Dowler heeft verschillende modecampagnes op zijn naam staan. Zo was hij het gezicht van Burberry, Paco Rabanne en Paul Smith.

Mexico

Winslet heeft het rustig aan gedaan sinds bekend werd dat ze ging scheiden. Kort na de aankondiging vertrok ze met zoon Joe (6) en dochter Mia (9) naar Mexico.

Een officiele reden voor de scheiding is nooit bekendgemaakt, maar het gerucht gaat dat hun huwelijk op de klippen liep omdat de regisseur een oogje zou hebben op de 27-jarige actrice Rebecca Hall. De woordvoerder van Mendes ontkent dit echter.

De actrice was voor Mendes al eens eerder getrouwd. In 2001 scheidde ze na een huwelijk van drie jaar van Jim Threapleton.