AMSTERDAM - Jan Smit neemt geen genoegen met de excuses van Wilma Nanninga. De Telegraafredactrice moest woensdag toegeven dat Jan Smit de Italiaanse trouwlocatie van zijn ex-vriendin Yolanthe toch niet heeft bezocht.

"Ik vind die excuses heel summier", reageert Jans manager. Het management van de zanger reageerde woest op de beweringen en liet weten zich te beraden op stappen.

Nanninga koos eieren voor haar geld en bood haar excuses aan in de krant. "Het heeft een paar dagen geduurd, maar ik ben er achter gekomen hoe de verwarring is ontstaan", schreef Nanninga schoorvoetend.

Opnames

Volgens de roddelkoningin heeft een bekende van Jan een grap met de zanger uitgehaald. "Als grap bracht hij een bezoek aan het chique Castel Monastero, liet zich uitgebreid rondleiden in de bruidssuite, maakte daar zelfs opnames van.

En stuurde die opnames gierend van de lach naar Jan in zijn mail." Smits manager Jaap Buys ontkent dat Jan ooit een dergelijke mail heeft ontvangen.

Zand

"Met excuses gooi ik nu graag zand over deze affaire", besluit Nanninga haar artikel. Maar zo ver is het nog niet voor de Volendamse zanger. "Ik ga het bespreken met onze advocaat", laat Buys weten. "Jan is een leuke, nette jongen. Daar kun je toch niet zomaar zulke dingen over in de krant schrijven?"

"Ik vind die excuses heel summier. Ze geeft gewoon iemand anders de schuld." De afspraak met de advocaat vindt volgende week plaats. Dan wordt in overleg bepaald welke stappen Smit en zijn management eventueel nemen.