WERGEA - Het Friese popduo Twarres neemt op 21 december afscheid van de fans met een concert in Wergea. Dit is de woonplaats van Mirjam Timmer en Johan van der Veen. In september maakte Twarres bekend dat ze per 1 januari 2004 uit elkaar gaan.

Het optreden met band vindt plaats in de oude zuivelfabriek waar ruim vijfhonderd mensen terecht kunnen. Mirjam en Johan hebben gekozen voor deze 'intieme' plek omdat hun carrière hier min of meer ook begonnen is.

"Toen niemand nog van het bestaan van Twarres afwist, gaven zij een miniconcert in de fabriekshal, op het hoogste punt van een grote zuiveltank", vertelt woordvoerder P. Funcke van het duo. Hij benadrukt dat Twarres het concert niet als een definitief afscheid ziet omdat beide artiesten hun muzikale carrière voortzetten.

Mirjam is momenteel druk bezig met de voorbereiding van een nieuw album dat in de loop van 2004 uitkomt. Eind november gaat de Friezin naar Londen om samen met de Brit John Themis nieuw materiaal te schrijven. Themis werkte eerder samen met Kylie Minogue, Emmylou Harris, Sugababes en Dido. Het is de bedoeling dat Mirjam ook in de toekomst weer met een band gaat toeren. Johan wil zich in de theater- en musicalwereld storten maar heeft nog geen concrete projecten.

Drie jaar geleden scoorde Twarres met 'Wêr bisto' voor het eerst in de Nederlandse popgeschiedenis een Friestalige nummer-1-hit. De voorverkoop van het concert begint 20 november.