AMSTERDAM - Het slachtoffer van Roman Polanski is blij met de beslissing de regisseur vrij te laten. Dat liet Samantha Geimer dinsdag weten aan het Franse radiostation Europe 1.

Ruim dertig jaar geleden had Geimer seks met Polanski, waarvoor Amerika de regisseur wil berechten. Zwitserland besloot maandag de 76-jarige vrij te laten.

"Ik hoop dat de zaak gesloten wordt en dat het voor eens en altijd afgelopen is", zei Geimer, die al meerdere malen heeft aangegeven dat Polanski wat haar betreft niet meer vervolgd hoeft te worden. Toch lijkt het er niet op dat er snel een einde komt aan de slepende zedenzaak.

De Verenigde Staten hebben laten weten dat het internationale arrestatiebevel voor Polanski van kracht blijft.

Nachtmerrie

Ook de vrouw van de Oscarwinnende regisseur is blij met het besluit. "Het is het einde van een nachtmerrie, vooral voor onze twee kinderen", tekende het dagblad Libération op uit de mond van de Franse actrice en zangeres Emmanuelle Seigner. "Ik had me geen andere uitkomst voor kunnen stellen."

De dames krijgen zeker geen bijval van Charlotte Lewis, de vrouw die beweert dat ze begin jaren tachtig ook misbruikt is door Polanski. "Het is een bittere pil en we hopen dat het nog niet afgelopen is", vertelt een vriendin van Lewis aan entertainmentwebsite Radar Online.

"Hij is voortvluchtig en heeft toegegeven een verkrachter te zijn. Charlotte zou niet zijn slachtoffer zijn geworden als hij na het eerste misbruik al gevangen was gezet."