AMSTERDAM - De nieuwe advocaat van Lindsay Lohan denkt dat zijn cliënte niet goed begrijpt dat ze is veroordeeld tot negentig dagen cel. Hij sprak zes uur met haar, maar vond dat zelfs de schrik van het vonnis haar niet uit haar droom heeft ontwaakt.

"Als ik naar Lohan kijk, zie ik een breekbaar en dolend kind", analyseert de advocaat in het Amerikaanse tijdschrift People.

Hij vergelijkt Lohan met 'Doornroosje met haar kop in het zand'. Volgens de raadsman heeft Lohan geen benul van de consequenties van haar gedrag, en heeft ze nooit geleerd om te gaan met de grotemensenwereld.

Familie

Ook de familie van Lohan schijnt niet helemaal door te hebben hoe ver Lindsay van het pad is. De raadsman sprak met moeder Dina en zus Ali, maar 'ze leken de ernst van de situatie niet te begrijpen'.

Uiteindelijk besloot hij de zaak toch op zich te nemen. De vorige advocaat van Lohan besloot vorige week op te stappen nadat Lohan was veroordeeld tot negentig dagen celstraf.

Lohan was niet op komen dagen tijdens een cursus over het omgaan met een alcoholverslaving. Het is nog niet bekend of Lohan de gehele celstraf uit moet zitten.