AMSTERDAM - Astrid Joosten is een groot voorstander van vrouwen die hun geld zelf verdienen. Vrouwen met hun eigen salaris zijn onafhankelijk, vindt de 52-jarige presentatrice van het tv-programma 'Alles Draait Om Geld'. "Hoe onafhankelijker, hoe beter", zegt ze in het AD.

Omdat Joosten als tv-persoonlijkheid haar geldzaakjes voor elkaar heeft, voelt ze zich vrij en onafhankelijk. "Hoe onafhankelijker, hoe beter. Dat geldt voor zowel het werk als het huwelijk."

Als je je man beu bent, of hij verlaat je voor een ander, is er niets beter dan je biezen te kunnen pakken en op eigen benen te kunnen staan, meent de presentatrice.

Leukste klusjes

Joosten heeft zelf altijd op eigen benen gestaan. Als kind werkte ze al mee in de bakkerij van haar vriendinnetje en als puber had ze allerlei bijbaantjes. Ze werd tijdens haar studiejaren zelfs uitzendkracht van het jaar. "Daardoor had ik altijd de leukste klusjes. Kwestie van aanpakken", zegt ze.

Volgens haar zijn teveel vrouwen nog financieel afhankelijk van hun man. Als de relatie voorbij is, moeten ze hun handje ophouden.

"Get a life, zou ik tegen hen willen zeggen. Dat begint met een goede opleiding en resulteert in een baan en financiële onafhankelijkheid."