AMSTERDAM - Carrie Underwood heeft dit weekeinde eeuwige trouw beloofd aan ijshockeyer Mike Fisher. De 27-jarige countryzangeres trouwde zaterdagavond in de Amerikaanse staat Georgia.

"We voelen ons gezegend dat we elkaar hebben gevonden en dat we deze bijzondere dag door hebben kunnen brengen met familie en vrienden", lieten de pasgetrouwden weten aan het Amerikaanse blad People.

Onder de 250 genodigden waren enkele bekende gezichten, onder wie zangeres Faith Hill.

Bijbel

Underwood liep in een jurk van Monique Lhuillier naar het altaar. De modeontwerpster maakte ook de japonnen van Underwoods bruidsmeisjes. Tijdens de ceremonie voerde klassieke muziek de boventoon en werd meerdere malen gelezen uit de bijbel.

Carrie Underwood won in 2005 het vierde seizoen van 'American Idol'. De 27-jarige blondine is vooral in de Verenigde Staten een grote ster. In haar thuisland werd Underwood al diverse keren uit geroepen tot entertainer van het jaar.

Haar kersverse echtgenoot, de 30-jarige Mike Fisher, speelt ijshockey voor de Ottawa Senators. Waar de tortelduifjes hun huwelijksreis doorbrengen, is niet bekend.