AMSTERDAM - Patricia Paay wordt niet gemist in de jury van 'Popstars'. De blondine nam voor SBS meerdere malen plaats achter de jurydesk, maar stapte dit jaar over naar RTL.

"Ik heb Patricia geen moment gemist", doet 'Popstars'-jurylid Henkjan Smits uit de doeken.

"Dat is niets negatiefs over Patricia", voegt de talentscout er snel aan toe. "Toen ze wegging vond ik het heel jammer, want ik draag haar een warm hart toe. Maar toen we de eerste auditant voor ons hadden, miste ik haar al niet meer."

Patricia werd niet door een, maar door twee juryleden vervangen. Simone Walraven en Marc-Marie Huijbregts buigen zich vanaf vrijdagavond over de vele kandidaten.

Nieuw bloed

"Patricia's vertrek was een mooie kans om nieuw bloed in de jury te krijgen", vertelt Henkjan.

Nance, die 'Popstars' wederom presenteert, is het met de talentscout eens."De jury is nu zo goed ingevuld, het is voor mij echt de overtreffende trap. Dit is een perfecte jury."

Huijbregts

Vooral de naam Marc-Marie Huijbregts valt op, hij maakt zijn debuut bij SBS. "Hij heeft enorm veel humor en kan een boodschap heel grappig brengen, maar ook juist heel serieus", weet Henkjan over zijn nieuwe collega.

"Hij neemt zijn taak als jurylid bijzonder serieus en weet erg goed te duiden wat er goed maar ook niet goed is aan talent."

Uitbranders

Volgens Henkjan kunnen kijkers ook van Marc-Marie aardige uitbranders verwachten. "Hij kan behoorlijk pittig uit de hoek komen."

Nance heeft vooral moeten lachen om het nieuwe jurylid. "Hij heeft een soort van natuurlijke humor. Je kijkt naar zijn gezicht en dan moet je al lachen. Hij heeft zoveel mooie, rake dingen gezegd."