Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Yo Jan ontwijkt, X-factor Jaap droomt van succes, Maxima’s koninklijke kinnebak en BN-zangers feesten op Ibiza. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Alle doelpunten maakte Wesley Sneijder voor zijn aanstaande bruid Yolanthe. Hij blies de ene kushand na de ander de lucht in. Yolanthe zat op de tribune in Zuid-Afrika en genoot, dat kan niet anders. Haar vlucht verliep helaas minder probleemloos, weet Story.

Want wie zaten er in hetzelfde vliegtuig? Jan Smit en zijn zwangere Liza! Jan wilde graag de voetbalwedstrijd zien en toog naar het wereldkampioenschap. Volgens een getuige was er geen enkele vorm van begroeting, zelfs geen knikje.

Een jaar geleden riepen ze nog dat ze ‘altijd van elkaar zouden houden’, maar daar is weinig van over. Liza is zwanger van Jan en Yolanthe trouwt deze maand nog met haar voetballer. Je zou denken: iedereen weer gelukkig. Maar blijkbaar kunnen de exen elkaar niet luchten of zien.

Go, Jaap, go!

Gaat hij het redden of niet? Story belt in deze komkommertijd eens even met de winnaar van X-factor, Jaap. Die zit dagelijks in de studio of heeft een optreden, dus dat lijkt goed te gaan. Maar voor hoe lang? Zijn voorgangers van talentenshows zijn zeker niet allemaal doorgebroken.

Na het kortstondige succes-hitje na de finale, zijn velen van hen in de vergetelheid geraakt. Story hoopt en elk geval dat Jaap wél zal doorbreken. De zanger zelf kan er niets zinnigs over zeggen. Hij probeert zijn studie af te maken, zodat hij iets heeft om op terug te vallen.

En privé is hij happy met zijn knappe vriendinnetje Bo. We hopen dat de sympathieke zanger – protégé van Marco Borsato- het gaat redden.

Het vervolg..

Ja hoor, deze week het vervolg van het huwelijk van zanger Xander de Buisonjé. Mèt bruid Sophie in een Elie Saab japon. Ze zagen er mooi uit en ook kleine Sem (van Wendy van Dijk) was helemaal gestyled. Een beetje jammer was dat bruid Sophie na de plechtigheid instortte.

Xander beloofde de pers een fotomoment, maar zijn vrouw was even gaan rusten. Inderdaad, het was erg warm die dag en na de zorgen om zoontje Dex zal ze best moe zijn geweest. Daarbij weegt het graatmagere kind waarschijnlijk amper 50 kilo en dat uitgeteerde lijf moest blijkbaar even rusten.

Xander baalde; als artiest moet je de pers te vriend houden. Hij kon niet anders dan haar excuseren. Volgens één van de bladen was hij behoorlijk ‘pissed’, maar ja, de nieuwe mevrouw De Buisonjé heeft blijkbaar de broek aan in de relatie. Wij moeten het dus doen met wat hap-snap foto’s.

Bijgelovige voetballers

Na de wedstrijd Oranje-Uruguay liet Dirk Kuijt zijn armband zien: een soort magneet die de spelers kracht en stabiliteit moet geven. Wesley Sneijder had alle teamgenoten zo’n armband gegeven, in de hoop dat ze succes zouden opleveren. Braaf droegen de mannen het ding om hun pols en jawel: overwinning voor Nederland.

Volgens Privé heerst er veel bijgeloof onder de voetballers. Zo laat Rafael van der Vaart zijn baard staan tot na de finale. Ook Robin van Persie deed dit, maar het jeukte toch te veel. Dirk Kuijt belt voor elke wedstrijd met een soort paragnost. Die moet energie laten stromen, waardoor de voetballer beter speelt.

En zo hebben ze allemaal wat: de een gelooft in de volgorde van het aantrekken van zijn schoenen, de ander doet een schietgebedje en weer een ander wil per se als laatste het veld oplopen. In elk geval keken ruim 12 miljoen mensen naar de wedstrijd waarna Kuijt zijn geheime armband onthulde. Dat wordt goed zaken doen voor de makers er van. Daar kan Tineke de Nooy op Tell-Sell met haar magnetische Bio-stabil-armband een puntje aan zuigen.

Koninklijke kinnebak

Ooohh, errug…Uitgerekend Privé, het meest koningshuis-lievende blad, plaatst een hele lelijke foto van Maxima. Het prinselijk paar had hun jaarlijkse fotomomentje op Villa de Horsten.

De prinsesjes waren weer aanbiddelijk in hun roze geruite smock-jurkjes. Willem-Alexander droeg een bijpassend lila overhemd en Maxima een blauw-wit jurkje met tunnelceintuurtje. Een schattig plaatje.

Maar waarom Privé dan uitgerekend de foto kiest waarop Maxima een koninklijke driedubbele onderkin heeft..? Gelukkig hebben we nog de poster van Weekend, daar staat de prinses beter op. Hangen we die maar op onze wc.

Bobo’s op Ibiza

Geen Bobo’s in the bush, maar zangers op een eiland. TV-zender Nederland 3 vloog een setje Nederlandstalige zangers naar Ibiza en liet ze strijden om de titel ‘De beste zanger van Nederland’.

Jeroen van der Boom, René Froger, Syb van der Ploeg, Jamai en Frans Bauer zijn bekende namen, maar ook André Hazes-vertolker Frans Duijts en Jan Dulles waren van de partij. Overdag mochten ze heerlijk niets doen, ’s avonds werd er opgetreden.

Presentator Victor Reinier (Baantjer) lag dan ook heerlijk relaxed op een luchtbed in het zwembad zijn teksten door te nemen. Het is zo gek nog niet om BNN'er te zijn, blijkt maar weer. De strijd barst los vanaf zondag 18 juli, 20.25 uur.