AMSTERDAM - Jacqueline neemt niet deel aan Popstars en The Voice. De zangeres deed auditie voor de talentenjacht Holland's Got Talent, maar was niet tevreden over de manier waarop ze werd neergezet.

Hierop spande zij een kort geding aan tegen het RTL-programma.

Al snel ontving Jacqueline een uitnodiging van talentenjachten Popstars van SBS en The Voice, eveneens van RTL. Zij heeft echter besloten hier niet op in te gaan.

Speelbal kijkcijferoorlog

Haar manager laat weten dat Jacqueline geen speelbal meer wil zijn van de kijkcijferoorlog tussen de twee omroepen. Ook lijkt auditie doen zonder enige voorbereiding haar geen goed plan. Daarnaast is ze inmiddels zo bekend dat Jacqueline vreest niet neutraal beoordeeld te worden door de jury's. Vooralsnog eindigt hiermee haar talentenjachtenavontuur.

"Ik ben eigenlijk wel een beetje trots dat Holland's Got Talent mij zo nodig heeft om het programma op de kaart te zetten en Popstars hierin meegaat", zegt Jacqueline. "Ik vind het nog steeds jammer dat ik wordt neergezet als slecht zingende diva, maar daar zal ik maar mee moeten leven."

Jacqueline spande een kort geding aan tegen Holland's Got Talent, omdat zij vond dat ze werd neergezet als een omhooggevallen diva. De rechtbank oordeelde in het voordeel van de talentenjacht, omdat de beelden in een gemonteerde, neutrale vorm zullen worden uitgezonden. De uitzending met de auditie van Jacqueline is vrijdag te zien.