AMSTERDAM - Veel Hollywoodhuwelijken houden niet lang stand, maar Vanessa Paradis en Johnny Depp zijn inmiddels al twaalf jaar samen. Hun geheim? "Ruimte", zegt Paradis in een zeldzaam interview met Marie Claire.

"Het feit dat we niet iedere dag samen zijn, speelt een belangrijke rol in het behouden van een stabiele relatie", zo zegt de Franse zangeres in de Britse editie van het vrouwenblad.

"Wij zien in dat als we deze relatie willen voortzetten, we elkaar de ruimte moeten geven en we elkaar moeten vertrouwen. Niet iedereen heeft het geluk dat hij ruimte en vertrouwen krijgt in een relatie. Je bent een geluksvogel als je iemand vindt die jou vertrouwt als je even niet samen bent."

Een andere belangrijke factor in hun relatie is respect en bewondering, zegt Paradis.

"Ik bewonder zijn immense loyaliteit. Ik bewonder hem als acteur, als vader en als de echtgenoot die hij voor mij is. Maar boven alles bewonder ik hem als persoon", zegt de zangeres.

Sexy

Paradis, die samen met Depp twee kinderen heeft, Lily-Rose (10) en Jack (7), vindt haar man het meest sexy op het moment dat hij niet met haar bezig is. "Bijvoorbeeld als hij ergens over nadenkt of hij met iets bezig is. Ik hou ervan om naar hem te kijken als hij met mensen praat."

De Franse zangeres, die tevens werkt als model, laat zelden iets van zich horen in interviews. Ook tijdens premières van haar man is ze vaak afwezig.

Vanessa Paradis