AMSTERDAM - Jerry Leembruggen staat na zijn vreselijke auto-ongeluk van twee jaar geleden anders in het leven dan voorheen. "Vooral in het revalidatiecentrum kwam ik er achter dat het gaat om positiviteit", zegt de dj die samen met Ruben Fernhout The Partysquad vormt.

Twee jaar geleden stortte de 28-jarige Leembruggen op Ibiza met zijn auto in een ravijn. Hij lag twee maanden in coma en hield er zware hersenbeschadiging aan over.

"Het was een horrorfilm", zegt hij. "Ik wist niets meer. Mijn lichaam klopte niet. Ik kon dingen wel bedenken, maar niet uitdrukken. Ik herkende alleen wat familieleden en goede vrienden, verder was alles weg."

Aandacht

Een lange revalidatie volgde. "Via Youtube heb ik gezien wat ik samen met Ruben heb gemaakt. Door e-mails van de afgelopen jaren terug te lezen heb ik geprobeerd erachter te komen wat voor persoon ik was. Wat ik vond? Ik was wel een goede jongen, maar ik werkte veel te veel. Dat heb ik veranderd. Je gaat dubbel inzien welke mensen alle tijd en aandacht verdienen."

Inmiddels staat de DJ weer achter de draaitafels. In september moet de definitieve afsluiting van het drama volgen. Dan keert hij terug naar Ibiza om de plek van het ongeluk te bezoeken.