AMSTERDAM - Snoop Dogg heeft onthuld fan te zijn van de Britse soap 'Coronation Street'. De Amerikaanse rapper zegt graag een gastrol in de serie te willen vervullen.

De soapverslaafde Snoop Dogg vertelde zijn fans tijdens een concert in Manchester dat hij de serie al elf jaar lang volgt.

De rapper zei ook dat hij zijn manager al heeft gevraagd of deze een optreden in de serie voor hem kan regelen. Snoop vertelde er meteen bij dat de producenten van 'Coronation Street' wel geïnteresseerd waren. "Dus hopelijk gebeurt het ook."

Snoop nam eerder dit jaar al een videoboodschap op voor de soap.

Arbeidersklasse

De rapper feliciteerde 'Coronation Street' toen met het vijftigjarig bestaan van de serie. In 2008 verscheen de 38-jarige Snoop al even in de Amerikaanse soap 'One Life to Live'.

'Coronation Street' werd voor het eerst in 1960 uitgezonden. De serie vertelt de verhalen uit het leven van mensen uit de arbeidersklasse in een fictionele voorstad van Manchester. Onlangs werd bekend dat eind dit jaar een aantal hoofdrolspelers het loodje zal leggen, laat de BBC weten.

Vijftigjarig jubileum

Een producent onthulde dat in december ter ere van het vijftigjarig jubileum een viaduct in zal storten en een tram zich in 'Coronation Street' zal boren.

In Nederland werd de soap in de jaren zestig en zeventig vertoond door de Vara. Ook SBS6 zond de Britse serie eerder dit jaar nog uit.