AMSTERDAM - De uitzending van de talentenshow Holland's Got Talent waarin kandidate Jacqueline Wensing auditie deed, mag van de rechter worden uitgezonden.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.

De 39-jarige Wensing had een kort geding aangespannen tegen RTL en tv-producent Blue Circle om uitzending van haar auditie te voorkomen.

Sabotage en manipulatie

De sopraan beschuldigt de zender en tv-producent van sabotage en manipulatie. Volgens haar advocate was het geluid tijdens de auditie technisch niet in orde en haperde de cd, waardoor het optreden mislukte.

Jurylid Gordon zou haar hebben 'afgeslacht'. ''Gordon heeft haar geportretteerd als een operadiva die geen noot kan zingen en klinkt als een brandweersirene'', aldus de advocate.

Aangepast

De tegenpartij liet tijdens de zitting een gemonteerde versie van de opnames zien waarin Gordon naar mening van RTL en Blue Circle een ''keurig jurycommentaar'' gaf. Hij zei: ''Ik kan hier geen chocola van maken. Het is echt heel slecht''.

De rechter vindt dat Wensing toestemming heeft gegeven om het opgenomen beeld- en geluidsmateriaal te gebruiken, in een overeenkomst die zij heeft ondertekend. Ook vindt de rechter dat de sopraan niet voor gek wordt gezet in de uitzending.

De aflevering is op 16 juli te zien op RTL 4.