AMSTERDAM - Gerard Joling en Beau van Erven Dorens presenteren komend najaar voor SBS 6 een nieuwe zaterdagavondshow waarin ze wensen vervullen.

De amusementsshow wordt geproduceerd door Paul de Leeuw, die jarenlang soortgelijke programma's maakte voor de VARA op Nederland 1. Dit maakte SBS 6 donderdag bekend op de najaarspresentatie in Amsterdam.

''Het duo zal op geheel eigen wijze de meest uiteenlopende dromen van mensen in het publiek uit laten komen. Geen droom is te gek voor de twee. Beau en Gerard zetten alles op alles om de verzoeken op een ludieke manier in de studio te realiseren'', kondigde de familiezender aan.

De Leeuw stopte onlangs met zijn wensshow en presenteert in het nieuwe seizoen een nieuw latenightprogramma met Filemon Wesselink op Nederland 3.

Veronica

Televisiezender Veronica komt in het najaar met een nieuw realityprogramma Undercover Boss, waarin directeuren van grote Nederlandse ondernemingen incognito de werkvloer opgaan.

De werknemers hebben geen idee dat hun 'nieuwe collega' hun hoogste baas is. Lauren Verster presenteert het nieuwe programma, maakte Veronica donderdag bekend op de najaarspresentatie in Amsterdam.

Verder zal de bekercompetitie de programmering van Veronica domineren. De mannenzender heeft behalve alle samenvattingen de rechten verworven om de kwartfinales, de halve finales en de finale live uit te zenden.

NET 5

Vrouwenzender NET 5 vertrouwt in het nieuwe tv-seizoen op voornamelijk bekende programmatitels. Nadat het tv-station afgelopen voorjaar noodgedwongen twee woonprogramma's moest schrappen wegens tegenvallende kijkcijfers, lijkt het nieuwe zendermanagement komend najaar weinig risico's te willen lopen.

Op de jaarlijkse najaarspresentatie, donderdag in Amsterdam, kondigde de zender een paar nieuwe programma's aan. Een daarvan is een Nederlandse versie van MasterChef, een talentenjacht voor amateurkoks.

Vanaf augustus is een nieuw seizoen te zien van Grenzeloos Verliefd, waarin verliefde vrouwen worden gevolgd als ze emigreren naar het buitenland. Vrouwen die de liefde van hun leven nog niet hebben gevonden, zijn te zien in een nieuw seizoen van Alleen nog een man. Dit programma draait om alleenstaande vrouwen die op zoek gaan naar hun ideale mannelijke partner.