AMSTERDAM - Na Popstars heeft ook de nieuwe talentenjacht The Voice Jacqueline een auditie aangeboden. Jacqueline deed auditie voor Holland's Got Talent, maar is niet tevreden met de manier waarop ze werd neergezet.

De zangeres spande een kort geding aan tegen het RTL-programma.

"Jacqueline moet nu kiezen tussen Popstars en The Voice", laat haar manager Eric Dikeb weten. "De talentenjachten vinden het niet leuk als we bij allebei auditie doen."

Popstars is een show van SBS die recht tegenover de RTL-show Holland's Got Talent staat geprogrammeerd. 'The Voice' is een nieuwe talentenjacht van RTL 4, die vanaf dit najaar te zien is. "Maar we sluiten niet uit dat we toch aan beiden meedoen."

RTL bevestigt dat Jacqueline een uitnodiging voor een voorselectie heeft ontvangen. "Ze is uitgenodigd omdat ze zich heeft ingeschreven. Het was geen actieve uitnodiging", laat een woordvoerder van de familiezender weten.

Speciale auditie

Voorlopig hakt Jacqueline de knoop nog niet door. "We willen graag Popstars doen en wachten de berichten af." De audities voor de talentenjacht zijn al achter de rug, maar jurylid Henk Jan Smits wil de vierkoppige jury speciaal voor Jacquelines auditie bijeen roepen. "We kijken eerst of dat lukt", zegt Dikeb.

De Amsterdamse rechtbank doet donderdagmiddag uitspraak in het kort geding dat Jacqueline aanspande tegen Holland's Got Talent. De zangeres wil niet dat haar auditie wordt uitgezonden. De eerste aflevering van Holland's Got Talent is vrijdagavond op de buis.