AMSTERDAM - Na negentig dagen cel en negentig dagen afkicken is Lindsay Lohan nog steeds niet van justitie af. De 24-jarige actrice zal tot augustus volgend jaar, als haar proeftijd afloopt, nuchter moeten blijven.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die zijn vrijgegeven na Lohans veroordeling.

Lohan kan tot volgend jaar zomer te maken krijgen met drugs- en alcoholtesten. Of ze tot die tijd haar alcoholdetecterende enkelband moet blijven dragen, is volgens het Amerikaanse blad People niet bekend.

Lindsay moet de enkelband wel blijven dragen tot ze zich bij de gevangenis meldt, de 24-jarige moet vanaf 20 juli brommen.

Goed gedrag

Of ze daadwerkelijk negentig dagen achter de tralies zit, is nog maar zeer de vraag. Dames die vastzitten voor vergrijpen als die van Lindsay hoeven bij goed gedrag veelal maar een kwart van hun straf uit te zitten.

Voor Lohan zou dat betekenen dat ze na ruim drie weken weer naar huis mag.

Te bruut

Lohans ouders, die elkaar geregeld in de haren vliegen, zijn het over de celstraf van hun dochter wel eens. Zowel vader Michael als moeder Dina vinden de straf 'te bruut'.

"Dit kun je mijn kind niet aandoen", reageerde een geëmotioneerde Dina. "Het laatste wat ik wilde is dat mijn dochter de cel in moet", zei Michael.

Lindsays vrienden zijn het niet met Michael en Dina eens. Een goede vriendin vertelt het Amerikaanse Ok! Magazine dat een celstraf het beste is wat Lohan kan overkomen.

"Tijdens afkickbijeenkomsten wordt altijd verteld dat mensen die bezig zijn als Lindsay maar drie opties hebben: de gevangenis, de dood of een psychiatrische inrichting. In dat opzicht is een celstraf het beste wat Lindsay kan overkomen."

Genoeg werk

Over een ding hoeft Lohan zich geen zorgen te maken. Als ze uit de bak komt, is er nog genoeg werk voor de actrice. De regisseur van 'Inferno', de biopic over pornoactrice Linda Lovelace, heeft gezegd dat hij wacht op Lindsay.

"We staan honderd procent achter haar. We zijn blij dat we zo'n opmerkelijke artiest aan boord hebben voor onze film."

Countryzanger

Ook de producenten van 'The Dry Gulch Kid' wachten tot Lindsay haar celstraf heeft afgerond als de actrice een rol wil in de film over countryzanger Willy Nelson. "We staan achter haar en wachten wel tot dit alles is overgewaaid."

Celstraf voor Lindsay Lohan