AMSTERDAM - Yolanthe Cabau van Kasbergen voelt aan haar water dat Nederland zondag wereldkampioen wordt. De verloofde van Wesley Sneijder vindt het tijd voor een overwinning van Oranje. "Onze jongens verdienen de beker", zegt ze donderdag in De Telegraaf.

"Ik heb er een goed gevoel over dat Nederland wereldkampioen zal worden", gaat Yolanthe verder. Oranje versloeg dinsdag Uruguay en sleepte daarmee een finaleplaats in de wacht.

Nederland mocht zich nog nooit wereldkampioen voetbal noemen, 32 jaar geleden stond het elftal voor het laatst in een WK finale. "Na al die jaren van mooi voetbal is het nu wel tijd dat Nederland de beker wint."

John Heitinga

Niet alleen Wesley en Yolanthe trouwen deze zomer, ook John Heitinga en Charlotte-Sophie Zenden stappen in het huwelijksbootje.

De verdediger en zijn aanstaande trouwen volgende week vrijdag op Ibiza, waar Charlotte-Sophie haar handen vol heeft aan alle voorbereidingen.

"Ik kon eerst geen vlucht naar Zuid-Afrika krijgen", zegt Charlotte-Sophie, die vlak voor de finale naar Johannesburg vliegt. "Maar het is nu toch geregeld. Ik hoop zo dat ze met de winst gaan strijken. Dat maakt deze zomer nog mooier."

Topjaar

Ook Yolanthe heeft het over 'een topjaar'. De brunette trouwt volgende week zaterdag in het Italiaanse Toscane met Wesley. "Ik ben zó blij. Dit is echt een topjaar."

Yolanthe tijdens WK