AMSTERDAM - Prince verkondigt Gods woord op hoge hakken en in glitterkostuum. In zijn fameuze podiumkledij gaat hij in de Amerikaanse stad Minneapolis de deuren langs als Jehova getuige.

"Soms kijken mensen raar op, maar de meesten vinden het best cool", zegt de popster in de Britse krant Daily Mirror.

De performer die toch voornamelijk bekendstaat om zijn vunzige teksten en suggestieve podiumacts zou aan het sterfbed van zijn moeder besloten hebben de deuren langs te gaan om Onze Lieve Heer te promoten. Het was volgens ingewijden haar laatste wens.

Dieptepunten

Maar het was Larry Graham, de bassist van de funkband Sly and the Family Stone, die hem over de streep trok. Hij vertelde Prince tijdens een van diens dieptepunten hoe hij zijn eigen drugsverslaving en leven vol geweld afzwoer, omdat hij herboren werd als Jehova's Getuige.

Volgens Graham gaan Prince en hij regelmatig samen zitten om de Heilige Schrift door te nemen.

Vriend

"Larry gaat van deur tot deur om mensen de waarheid over God te vertellen", zegt Prince. "Daarom zei ik toen tegen mezelf dat ik zo'n man als vriend moet hebben."

Op de vraag of hij zijn imago uit het verleden niet soms betreurt, antwoordt Prince schalks lachend: "Ach, ik leef in het hier en nu. Dat zouden meer mensen eens moeten proberen."