AMSTERDAM - Jack de Vries zal niet meer terugkeren naar zijn gezin. Een verzoening met zijn echtgenote Harriët is uitgesloten, zo zegt de CDA-bewindsman deze week in Story. "Harriët en ik zijn volop bezig met de scheiding. Dat is de realiteit."

Volgens het weekblad werden er binnen de kerkgemeenschap van De Vries intiatieven ontplooid om het voormalige stel weer bij elkaar te krijgen.

"Ik weet dat een hoop mensen medeleven tonen naar Harriët en mijn kinderen. Daar ben ik ook zeer blij mee. Wellicht dat een aantal van die mensen graag zou zien dat Harriët en ik weer bij elkaar komen, maar van enige verzoeningspogingen is echt geen enkele sprake."

De politicus is nog steeds samen met zijn minnares. "Mijn relatie met Melissa is ook echt geen bevlieging. Ik ben geen man die over één nacht ijs gaat. Ik heb daar vooraf goed over nagedacht."

Rust

De Vries zegt ondanks de moeilijke omstandigheden toch gelukkig te zijn. "Ik woon nog steeds bij Melissa en het gaat goed tussen ons. De rust is gelukkig weer een beetje teruggekeerd en dat wil ik eigenlijk ook zo houden."

De CDA'er kwam vlak voor de verkiezingen in opspraak toen bekend werd dat hij zijn vrouw bedroog met zijn collega. Niet veel later besloot De Vries zijn functie neer te leggen.