AMSTERDAM - Henkjan Smits heeft 'Holland's Got Talent'-deelneemster Jacqueline persoonlijk uitgenodigd voor een auditie bij 'Popstars'. Jacqueline spande onlangs een kort geding aan tegen het programma van RTL 4, omdat ze zich onheus bejegend voelde.

Jacqueline moest wel even diep zuchten, laat haar manager Eric Dikeb weten. Toch besloot ze de uitnodiging te aanvaarden.

Volgens Dikeb laat zij de kans op een deskundig jurycommentaar niet aan zich voorbijgaan. Eric Dikeb is onder meer bekend van de hit 'De Pizzahut'.

De audities van 'Popstars' zijn eigenlijk al afgelopen, maar speciaal voor Jacqueline wordt er nog een gehouden, zegt de manager.

Rechtszaak

'Holland's Got Talent'-jurylid Gordon heeft dinsdagochtend op 3FM aangekondigd een rechtszaak aan te willen spannen als blijkt dat Dikeb het kort geding heeft bekostigd.

Het jurylid vindt dat de manager daarmee verantwoordelijk is voor het door het slijk halen van zijn naam. "Als dit echt zo is, dan sleep ik hem voor de rechter wegens smaad."

Publiciteit

Dikeb laat op zijn beurt weten dat Gordon hem geen groter plezier kan doen. "Dat betekent nog meer publiciteit", zegt de manager.

Dikeb zegt dat het idee voor de rechtszaak van Jacqueline zelf kwam. "Haar man is advocaat en een bevriende raadsman die deskundig is op het gebied van entertainmentrecht spoorde hen aan een kort geding aan te spannen."

Omhooggevallen diva

Volgens Dikeb mankeerde er van alles aan de auditie. "De techniek was niet goed afgesteld, het publiek werd aangespoord om 'boe' te roepen en vooraf was besloten om Jacqueline als een omhooggevallen diva neer te zetten."

Dikeb biecht op het kort geding wel degelijk te hebben bekostigd. Gordon vindt dat Dikeb gebruikmaakt van de onkunde van Jacqueline.

Een woordvoerder van Gordon zwakt de uitspraken van de Topper in het ochtendprogramma van Giel Beelen inmiddels al wat af. "Er zijn geen plannen aangaande een rechtszaak", zegt de woordvoerder.