AMSTERDAM - Lisa Loïs is al sinds haar kindertijd onzeker. En dat komt vooral omdat de voormalige X Factor-winnares gepest werd op de basisschool. "Er is altijd één pispaal en toevallig was ik dat", zo vertelt de 23-jarige zangeres deze week in Grazia.

Naar eigen zeggen was Lisa het mikpunt van pesterijen, omdat zij andere interesses had dan haar klasgenootjes. "Ik ben altijd al met muziek bezig geweest en zei ook altijd dat ik zangeres wilde worden. Dat was reden om me uit te lachen en te pesten."

De pesterijen hebben haar flink onzeker gemaakt, hoewel ze veel incidenten inmiddels ook verdrongen heeft. "Het is iets heel gemeens wat kinderen kunnen doen. Ze beseffen vaak niet dat je daar later nog last van kunt hebben", aldus Lisa in het tijdschrift.

Verjaardag

Een gebeurtenis staat de X Factor-ster nog helder voor de geest. "Er was een verjaardag van een vriendinnetje van mij. Ik was uitgenodigd, maar op het laatste moment belde ze dat ik niet mocht komen omdat de rest dat niet wilde. Dan zak je door de grond. Dat geeft zo'n dreun, dat vergeet ik echt nooit meer."

Pestkoppen

Lisa zegt het leuk te vinden om, nu ze succesvol en bekend is, vroegere pestkoppen tegen te komen. "Daar doe ik normaal tegen, maar ik vind het dan stiekem toch wel leuk om mijn succes even in hun gezicht te wrijven."

Lisa Loïs won in 2009 de talentenjacht X Factor. Inmiddels heeft de zangeres haar eerste studioalbum uitgebracht, 'Smoke'.