AMSTERDAM - Cristiano Ronaldo heeft naar verluidt diep in de buidel moeten tasten voor het vaderschap. Volgens The Sun zou de stervoetballer 10 miljoen pond, ruim 12 miljoen euro, hebben betaald voor het kind.

Voor dit geld heeft de 25-jarige Ronaldo de volledig voogdij gekregen. Ook blijft de identiteit van de vrouw onbekend, zo schrijft de Britse tabloid woensdag.

Ronaldo zou het enorme bedrag maandag hebben overgemaakt naar de vrouw, zo zeggen vrienden van de sporter in de krant.

"Hij heeft bijna zijn hele jaarsalaris betaald, maar het is het meer dan waard,” aldus de bron. Ronaldo zou de transactie omschreven hebben als de duurste dag van zijn leven. "In ruil voor het geld doet de vrouw afstand van haar rechten om het kind te zien en belooft zij bovendien totale geheimhouding."

Opvoeden

De Portugese sterspeler verraste de wereld zondag met het nieuws dat hij vader was geworden. Hij maakte dit bekend via Facebook en Twitter. Hierbij meldde hij dat hij het kind alleen zou gaan opvoeden.

Zelfs zijn huidige vriendin, model Irina Shayk, zou niet op de hoogte zijn geweest van het blijde nieuws. De relatie van de twee zou nog maar in de kinderschoenen staan, maar Shayk lijkt Ronaldo toch te blijven steunen.

Feestbeest

De moeder van het kind zou bekend staan als een feestbeest. “Het is niet iemand waar Ronaldo samen mee zou kunnen zijn", zegt de bron. Volgens geruchten zou de vrouw Amerikaans zijn en had Ronaldo met haar afgesproken dat zij zijn kind zou gaan dragen.

Het kind is momenteel bij Ronaldo’s familie in Portugal. Hij wil dat zijn moeder en zus hem helpen bij de opvoeding van zijn zoon.