AMSTERDAM - Rodrigo Otazu vluchtte weg uit Nederland voor de roem. De Argentijnse sieradenontwerper leidde in ons land een leven dat hij helemaal niet wilde leiden.

"Ik was op zoek naar mezelf", vertelt Otazu aan De Telegraaf over zijn vertrek uit Nederland. "Maar ik liep tegen een muur. Ik ben niet meer dezelfde als vroeger." De Argentijn zegt dat hij vast zat en was opgesloten door het succes.

"Succes… Men zegt wel dat het mensen verandert. Maar de mensen om je heen veranderen vooral. Ze beginnen te fluisteren als je ergens binnenkomt, nemen foto's van je."

'Voelde me raar'

"Ik leefde het leven dat iedereen wilde", gaat de Argentijn door. "Het was niet alleen mijn droom. Ik ging naar de supermarkt en voelde me raar." Volgens Otazu was hij al twee jaar lang niet zichzelf geweest.

"Een caissière riep: 'He, een BN'er!' Plotseling dacht ik bij mezelf 'Ik wil dit niet'." De sieradenontwerper woonde in zijn droomhuis aan de Amstel naar eigen zeggen in een gouden kooi. "Ik dacht dat dat zo hoorde. Maar eigenlijk maakte dat me niet gelukkig. Ik voelde me erg gedeprimeerd."

New York

De Argentijn vond zichzelf pas weer terug toen hij een tijdje bij vrienden in New York bivakkeerde. "In een appartement zo groot als een postzegel. Ik heb daar twee weken gezeten en het was fantastisch. Ik heb veel geleerd van dat simpele leven. Het deed me denken aan hoe het was toen ik voor het eerst van Argentinië naar Nederland kwam." Volgens Otazu had hij vooral liefde nodig. De sieradenontwerper is in New York blijven wonen.

Rodrigo Otazu lanceert binnenkort een diamantencollectie in een groot warenhuis. "Er komt een collectie van diamanten en stainless zilver bij hun huisjuwelier. Het wordt ongelooflijk, ongelooflijk zeg ik je!"