AMSTERDAM - Lindsay Lohan verdwijnt voor negentig dagen achter de tralies. De actrice kreeg eerder een voorwaardelijke straf opgelegd wegens rijden onder invloed.

Lohan moest voor de rechter verschijnen omdat ze tot zeven keer toe niet was komen opdagen bij haar verplichte cursus over alcoholgebruik. De cursus was een onderdeel van haar voorwaardelijke straf.

De actrice moest eerder al een verlenging van de straf aanvragen omdat ze de cursus niet tijdig kon afronden.

Tranen

De 24-jarige actrice barstte in tranen uit toen ze het vonnis kreeg te horen. "Ik heb alles gedaan wat ik moest doen", zei Lohan in haar verdediging.

"Ik heb mijn best gedaan om mijn werk te combineren met de cursus. Het was geen vakantie. Het was geen grapje voor me."

Vals spelen

"Het is net als iemand die vals speelt en denkt dat het niet vals spelen is als ze niet wordt betrapt", zei de rechter.

Lohan moet niet meteen de gevangenis in. De actrice krijgt nog wat tijd om dingen op orde te krijgen. Op 20 juli mag ze zichzelf komen melden. Tot dan moet ze haar alcoholdetecterende enkelband blijven dragen.

Afkickkliniek

Rechter Revel zei verder dat het overduidelijk was dat Lohan dingen niet serieus genoeg neemt. Daarom besloot ze een reeks nieuwe regels op te leggen aan de actrice. Lohan krijgt een reclasseringsambtenaar toegewezen en moet na haar celstraf drie maanden naar een afkickkliniek.

Het is nog onduidelijk hoe lang Lohan precies achter de tralies zal verdwijnen. Een woordvoerder van de politie van Los Angeles laat weten dat vrouwen die voor een geweldloze overtreding zijn veroordeeld normaalgesproken slechts een kwart van de opgelegde straf uitzitten.

Achtervolging

Lindsay Lohan kreeg eerder een voorwaardelijke straf opgelegd met een proeftijd van drie jaar nadat ze werd gearresteerd na een wilde autoachtervolging. Ze bleek twee soorten drugs in haar bloed te hebben.

Ook werd de actrice een keer aangehouden terwijl ze met drank op achter het stuur zat.

Celstraf voor Lindsay Lohan