AMSTERDAM - Lindsay Lohan loopt het gevaar een tijdje achter de tralies te verdwijnen, maar maakt zich weinig zorgen over de eventuele straf. De actrice moet dinsdag wegens meerdere missers voor de rechter verschijnen.

Bronnen rondom Lohan vertellen dat ze erop rekent dat haar advocaten haar uit de brand zullen helpen, schrijft entertainmentsite TMZ.

"Ze zit er niet echt mee", vertelt een bron. "Terwijl ze er zeker van is dat de rechter haar echt haat." Lohan zou er ook zeker van zijn dat ze geen gevangenisstraf krijgt opgelegd.

De 24-jarige actrice kreeg van de rechter een proeftijd opgelegd nadat ze in de afgelopen jaren meerdere keren werd gearresteerd wegens rijden onder invloed. Naast het gebruik van alcohol werd Lohan enkele malen opgepakt wegens het bezit van cocaïne.

Drie jaar

De actrice werd veroordeeld tot een proeftijd van drie jaar, maar vroeg later een verlenging aan omdat ze de verplichte cursus over alcohol niet op tijd af kon ronden.

De proeftijd van de actrice werd dit jaar ingetrokken nadat ze in mei niet op kwam dagen bij een rechtszitting. De rechter beslist dinsdag of Lohan over de schreef is gegaan tijdens de proeftijd. De actrice zou hierdoor een tijdje achter de tralies kunnen verdwijnen.

Vrije voeten

Als Lohan op vrije voeten blijft zou dat ook meteen het einde van haar alcoholdetecterende enkelband kunnen betekenen. De actrice kreeg de enkelband toegewezen na haar gemiste zitting in mei.

Lohan was toen aanwezig bij het filmfestival in Cannes, waar ze feestend op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Niet veel later beweerde de actrice haar paspoort te zijn kwijtgeraakt. Nog geen twee weken nadat Lohan haar enkelband kreeg aangemeten ging het apparaat af. De actrice was toen aanwezig bij een afterparty van de MTV Movie Awards.

Drugsgebruik

De rechter besloot daarop haar borgsom te verdubbelen naar tweehonderdduizend dollar.

Ongeacht de uitspraak van dinsdag moet Lohan binnenkort weer voor de rechter verschijnen. De actrice moet dan vragen beantwoorden over haar drugsgebruik op de avond dat ze na een wilde achtervolging werd gearresteerd. Lohan achtervolgde in 2007 een auto, waar een persoon in zat die haar heeft aangeklaagd.