AMSTERDAM - Mickey Rourke heeft het opgenomen voor zijn collega Mel Gibson. De 57-jarige acteur vindt alle ophef rondom de geluidsopnames waarin Gibson zijn ex-vriendin Oksana Grigorieva de huid vol scheldt maar overdreven.

"Wat mij betreft kan die bitch door haar graf zakken", zei hij tegen entertainmentwebsite TMZ.

Rourke doet erg laconiek over de rel rond de vermeende geluidsband. Hierop zou te horen zijn hoe Gibson tegen zijn ex zegt dat ze zich als een hitsig varken gedraagt en dat het haar eigen schuld is als ze door een meute negers zou worden verkracht.

"Shit happens", was de korte reactie van Rourke.

Drankmisbruik

Hij noemt Gibson een 'goeie vent' en raadt iedereen aan niet alles in de roddelpers te geloven. Gibson heeft een verleden van drankmisbruik en scheldkanonnades in het openbaar.

Grigorieva heeft al eerder relaties gehad met andere sterren, en heeft een kind met acteur Timothy Dalton. Ze wordt door sommige media afgeschilderd als golddigger, een vrouw die met rijke sterren omgaat om geld los te peuteren.

Alimentatie

Gibson en Grigorieva hebben samen een dochter van acht maanden en zijn nu verwikkeld in een rechtszaak over alimentatie en voogdij.