AMSTERDAM - Regisseur Paul Verhoeven is dit jaar een van de Zomergasten. Ook actrice Annet Malherbe, fotograaf Erwin Olaf, schrijver Maarten 't Hart en cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse schuiven aan bij presentator Jelle Brandt Corstius.

Eerder was al bekendgemaakt dat SP-voorzitter Jan Marijnissen te gast is in het vermaarde VPRO-programma.

Het programma wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd door Brandt Corstius, die met zijn documentaireserie 'Van Moskou tot Magadan' en 'Van Moskou tot Moermansk' veel positieve kritiek oogstte.

Hij spreekt van een 'droomlijst'. "Het zijn allemaal mensen die iets interessants te vertellen hebben en die ook veel televisie kijken. Want dat moet centraal staan in het programma, de fragmenten die de gasten uitkiezen."

Films

De 32-jarige Brandt Corstius verheugt zich vooral op de uitzending met regisseur Paul Verhoeven. "Het is natuurlijk best lastig om iemand die het zo druk heeft te strikken, maar dat is gelukt. Het zal een avond worden waarin hij uitlegt waarom hij sommige films goed vindt en andere niet."

Het is het 23e seizoen voor het zondagavondprogramma, waarin prominente Nederlanders hun favoriete televisieavond samenstellen en onder meer daarover drie uur lang worden ondervraagd.

Vorig jaar waren onder anderen actrice Carice van Houten en couturiers Viktor & Rolf te gast.

Eerdere presentatoren van het avondvullende zondagavondprogramma waren Bas Heijne, Joris Luyendijk, Connie Palmen, Joost Zwagerman en Adriaan van Dis.