AMSTERDAM – Cheryl Cole is in het ziekenhuis opgenomen met malaria. Waarschijnlijk heeft ze de ziekte opgelopen tijdens een korte vakantie met haar vriend in Tanzania. Dit meldt de Britse tabloid The Daily Mail dinsdag.

De zangeres viel zaterdag flauw tijdens een fotoshoot. In eerste instantie werd gedacht dat ze alleen uitgeput was en rust nodig had.

Maar volgens vrienden ging haar gezondheid de dag erna snel achteruit en begon ze te ‘zweten en te trillen’, aldus de krant.

Hierop werd ze snel getest door een dokter en in het ziekenhuis opgenomen. Gisteren bleek uit de tests dat ze inderdaad aan de infectieziekte lijdt. Hoewel Cole wel al haar malariapillen had genomen, hebben die blijkbaar niet gewerkt.

Cole moet zeker nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven, waarna ze nog weken zal moeten herstellen.

Vermoeid

Het vermoeide Britse jurylid van X Factor ging er drie week geleden even tussenuit met haar vriend, danser Derek Hough, om weer op krachten te komen.

Volgens een vriend heeft Cole zich sinds de scheiding met haar ex, Ashley Cole, volledig op haar werk gestort. De 27-jarige zangeres zou maar liefst achttien uur per dag werken.

Haar woordvoerder gaf al voor de ziekenhuisopname aan dat ze de komende periode op doktersadvies rust neemt.