AMSTERDAM - Een avondje op stap met het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes is voor 27 duizend euro onder de hamer gegaan. De opbrengst van het uitstapje gaat naar de strijd tegen hiv en aids.

Het 25-jarige model werd zaterdag voorafgaand aan het Sensation-feest in de Arena beschikbaar gesteld aan degene met de dikste portemonnee.

Dance4Life en Sensation organiseerden gezamenlijk de veiling, die in totaal 127 duizend euro opbracht. Ook de kaartopbrengst van het feest heeft bijgedragen aan dat bedrag.

Kroes kon moeilijk onder woorden brengen wat ze van de actie vindt. "Ik vind het heel apart", vertelde ze aan RTL Boulevard. "Ik ben sprakeloos van het bedrag dat jij hebt geboden. Ongelooflijk.", zei ze voor de camera tegen de miljonair die ervandoor ging met het avondje stappen met Kroes.

Schilderij

De gelukkige bieder zou een van de directeuren van onderzoeksbureau Metrixlab zijn. De jonge miljonair nam ook nog een schilderij van Jeroen Krabbé mee, voor tienduizend euro.

Doutzen Kroes heeft sinds bijna een jaar een relatie met de Nederlandse dj Sunnery James. "Ik ben heel gelukkig. Het gaat heel goed, we reizen gewoon naar elkaar toe." Het Friese model verblijft het grootste deel van de tijd in New York.