AMSTERDAM - Paris Hilton, Lindsay Lohan en Orlando Bloom hebben in de rechtszaal getuigd tegen de 'bende van Hollywood'.

De groep jongeren die een reeks inbraken pleegde bij enkele beroemdheden is onlangs in staat van beschuldiging gesteld.

De vijf jongeren werden in oktober 2009 al aangeklaagd maar het openbaar ministerie in Los Angeles besloot de zaak voor te leggen aan een onderzoeksjury, om zo een voorafgaande zitting met een rechter te vermijden en de zaak sneller te kunnen beginnen.

De verdachten zouden voor meer dan drie miljoen dollar aan kunst, kleding, sieraden en geld hebben gestolen, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Luchtfoto's

De inbrekers zouden websites als TMZ, Celebrityaddressaerial en Twitter hebben gebruikt om de agenda's van de celebrities na te gaan en details over de huizen te vinden. De groep wist daarnaast de hand te leggen op 51 gedetailleerde luchtfoto's van huizen in Hollywood.

Andere slachtoffers van de bende zijn onder meer Megan Fox, Brian Austin Green en Rachel Bilson. De verdachten werden aangehouden nadat twee leden tijdens inbraken bij Lindsay Lohan en Audrina Partridge waren vastgelegd door beveilingscamera's.

Daarnaast zouden enkele leden op een feestje hebben staan opscheppen over de inbraken.

Onschuldig

De vijf verdachten zijn tussen de 19 en de 28 jaar oud en zeggen allen onschuldig te zijn. Op 12 augustus moet de bende weer in de rechtszaal verschijnen.