LONDEN - Het Britse supermodel Naomi Campbell heeft meerdere bloeddiamanten van Charles Taylor gekregen, de ex-president van Liberia. Dat heeft de voormalige zaakwaarnemer van Campbell, Caroline White, zaterdag verklaard in de Britse krant Daily Mail.

White was in 1997 met Campbell bij een liefdadigheidsdiner van Nelson Mandela. Campbell zou naast Taylor hebben gezeten en ook actrice Mia Farrow en White zaten aan deze tafel.

Taylor zou openlijk met Campbell hebben geflirt en haar diamanten hebben aangeboden, die 's nachts bezorgd werden.

''Er waren zes kleine diamantjes. Ze waren niet geslepen. Ze zaten in een soort papiertje. Ik had ze in mijn hand'', aldus White. Campbell heeft ontkend ooit een diamant van Taylor te hebben ontvangen.

Contact

White nam in juni contact op met het Speciaal Hof voor Sierra Leone (SCSL), waar Taylor wordt aangeklaagd wegens vermeende betrokkenheid bij misdaden in het land, om te vertellen dat ze belangrijke informatie had.

White en Farrow hebben alle twee verklaard dat Campbell de volgende ochtend opschepte over de diamanten.

Mandela

Campbell zou de diamanten later aan het liefdadigheidsfonds van Mandela hebben geschonken. Maar het Nelson Mandela Children's Fund heeft ontkend deze van Campbell te hebben ontvangen.

Farrow en White zouden net als Campbell zijn opgeroepen te getuigen voor het tribunaal.