Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Xander (bijna) getemd is, Kraaijkamp voor de rechter verscheen, hardwerkende voetbalvaders en hun kost en het ‘papageld’ van Wouter Bos. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Xander en Sophie in het huwelijksbootje’ kopt Privé en dat is precies wat ze doen. Zanger de Buisonjé trouwde vorige week zijn blonde vriendin. Ze kwamen aanvaren in een bootje, heel romantisch. Maar waarom droeg de bruid geen trouwjurk maar een luchtig groen mini-jurkje? Wat een teleurstelling zeg.

Maar als we verder lezen, snappen we dat dit slechts het formele gedeelte van de bruiloft was. Het echte feest – met jurk van Elie Saab en op maat gemaakte jacquet- vindt donderdag plaats. Wendy van Dijk zal er niet bij zijn, zij moet werken, weten de roddelbladen. We verheugen ons al op de foto’s, een bruiloft is altijd leuk. Nu maar hopen dat de voorspelde wolkbreuk met onweer niet nèt boven Xanders hoofd losbarst.

Voetbalvaders

De zoons verdienen miljoenen, maar wat deden de vaders van de voetballers eigenlijk voor de kost? Privé onderzocht het en merkte dat de papa’s voornamelijk met hun handen werk(t)en. De vader van Dirk Kuyt was natuurlijk visser, als echte Katwijker.

Die van Rafael voetbalde zelf, maar verkocht daarnaast weegschalen voor aardappelen. Vader Joris Mathijsen is administratief medewerker, pa Van Bommel heeft een slijterij, die van André Ooijer is banketbakker.

Het blad grapt dat de vaders samen een mooie villa kunnen bouwen want pa Gregory van der Wiel is elektricien, pa Stekelenburg lasser en die van Sander Boschker metselaar. Alleen de vader van Robin van Persie springt er uit, die is beeldend kunstenaar. Hij zal ongetwijfeld zijn eigen zoon zijn allermooiste creatie vinden.

Kraaijkamp voor de rechter

Meestal speelt Johnny Kraaijkamp junior lollige rollen. Maar nu viel er niets te lachen. De acteur moest voor de rechter verschijnen omdat zijn ex-vriendin hem betichtte van mishandeling. Tijdens een ruzie – na veel drank - zou Johnny haar geslagen hebben en haar keel hebben dichtgeknepen.

Er waren zelfs foto’s van de verwondingen gemaakt. Tijdens de zitting beantwoordde Johnny braaf alle vragen, maar toen hij een grapje probeerde te maken werd dat niet gewaardeerd. Blijkbaar speelde hij zijn rol van onschuldige man die slachtoffer is van een zeer opvliegende vriendin zó goed, dat hij werd vrijgesproken.

Maar er op toosten met een drankje deed hij niet, hij drinkt van de schrik al twee maanden geen druppel. De acteur zou een tompouce halen om de uitspraak te vieren. Dat vinden wij dan weer grappige non-informatie.

Couture-catalogus

Nee hè, alweer een modemisser van Maxima. Deze keer draagt ze exact hetzelfde jurkje als prinses Alexandra van Luxemburg. Een geel/wit gevalletje met zwarte strik. Staat haar prima, en Alexandra ook, maar hoe komt dit nou steeds?

Maxima verscheen al eerder in dezelfde kleren als Mathilde van België. Die koopt haar kleding bij dezelfde Belgische couturier. Maar dan zegt zo’n man toch dat haar vriendin hetzelfde mantelpakje heeft gekocht? Dit geval kunnen we ook niet verklaren. Is er soms een koninklijke couture-catalogus, waar de prinsessen uit kunnen bestellen?

En valt hun oog dan op hetzelfde jurkje? In elk geval kan Maxima zich troosten: wij vinden dat het kleedje haar leuker staat. Zonder donkere hoed en saaie parelketting zoals Alexandra, maar met kittige pumps, matching oorbellen en zwierig haar.

Dré twee

Er wordt hard gewerkt aan een musical over André Hazes. Pas over twee jaar komt het stuk op de planken. Maar nu al wordt druk gespeculeerd over de hoofdrolspeler. Natuurlijk heeft André’s weduwe Rachel een flinke vinger in de pap. Producent Joop van den Ende stuurde haar naar New York om musicals te zien, zodat ze een beetje in de stemming kon komen.

En ze is zelfs al benaderd voor toestemming voor een talentenjacht à la ‘Op zoek naar André’. Daar staat ze niet afwijzend tegenover, maar ze heeft al een persoonlijke favoriet. “Als Gooische Vrouwen op tv was, ging de deur op slot en de telefoon uit.

Wij lagen altijd dubbel om Peter Paul Muller, die de rol van Martin Morero speelde. Ik zou hem graag de rol van André zien spelen,” zegt ze in Story. Aangezien Joop van den Ende de kritische Rachel graag te vriend houdt, zou haar wens best wel eens kunnen uitkomen.

Wouter ‘Jan Modaal’ Bos

Weekend spreekt schande van het wachtgeld van politicus Wouter Bos. In vier maanden heeft hij al ruim 40.000 euro gekregen, een heel jaarsalaris voor Jan Modaal! Zonder er iets voor te hoeven doen, krijgen oud-kamerleden en ministers jarenlang een uitkering.

Als Bos de volle zes jaar zijn hand zou ophouden, krijgt hij in die periode ruim 540.000 euro. Een vermogen voor de gemiddelde hardwerkende Hollandse man. Wouter mag voor dat geld lekker ‘vaderen’ en hoeft niet eens te solliciteren.

Nou verwachten we niet dat Bos lang thuis gaat zitten. Er komt vast een topfunctie in het bedrijfsleven voorbij. Maar dat hij met niks doen zó veel belastinggeld krijgt, dat steekt het blad toch erg