AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie wil Johnny Kraaijkamp jr. alsnog laten veroordelen voor mishandeling. De 56-jarige acteur werd vorige week dinsdag door de rechter vrijgesproken, maar het Openbaar Ministerie heeft vrijdag hoger beroep aangetekend.

Een ex-vriendin van Kraaijkamp beweert dat de acteur losse handjes heeft. Het OM achtte dat bewezen en eiste een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

De Haarlemse rechtbank twijfelde echter aan een letselverklaring van een huisarts. "En bij twijfel volgt vrijspraak", redeneerde de rechter.

Mishandeling

"Die letselverklaring ondersteunt de aangifte van het slachtoffer", motiveert een woordvoerder van het OM het hoger beroep. "De mishandeling is wat ons betreft toch echt bewijsbaar."

Kraaijkamp jr. zal zich nu bij het gerechtshof in Amsterdam moeten melden. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Volgens het OM kan het nog wel een tijdje duren.

"Hij zit niet vast, dus dan zou er best een paar weken overheen kunnen gaan."

Zelfverdediging

Het is niet de eerste keer dat Kraaijkamp jr. wordt beschuldigd van mishandeling. Vier jaar geleden stapte een andere ex naar de rechter. De acteur beriep zich destijds op zelfverdediging.

Ook de huidige aanklacht snapt Kraaijkamp jr. niet. "Ik heb hier echt geen verklaring voor", zei hij na zijn vrijspraak.