AMSTERDAM - Alain Clark is ervan overtuigd dat hij en zijn vriendin Reva toffe ouders zijn voor hun zoontje Nilo. "Alleen al omdat we er allebei veel zin in hebben en er energie in steken", zo zegt de 31-jarige zanger deze week in Flair.

In het tijdschrift vertelt Clark dat zijn verantwoordelijkheidsgevoel naar Nilo toe enorm groot is. Bovendien zegt hij bang te zijn dat zijn zoontje iets overkomt.

"De laatste weken word ik opeens bang dat er iets met Nilo gebeurt. Want ik ben zo gek op hem, stel je voor!"

Clark vervolgt: "Ik kwam laatst een oude bekende tegen die vertelde dat zij en haar partner hun kindje dramatisch verloren hadden na vier maanden. Als ze me dat vorig jaar had verteld, had ik het ook erg gevonden, maar ik heb er nu echt nachtmerries van gehad. Ik weet nu wat dat kindje voor hen betekende."

Emoties

De zwangerschap van zijn vriendin Reva zorgde bij de zanger voor een "explosie van emoties". "Om heel eerlijk te zijn was het niet alleen maar euforie, maar meer een soort bommetje met zoet en zuur, peper en zout, alle smaken zaten erin."

Bang

Toen Reva hem vertelde dat ze zwanger was, was Clark eerst heel enthousiast, daarna werd hij bang.

"Dat eerste jubelgevoel duurt negen of tien seconden. Dan ontstaat er een vraagteken en daarna angst. Kan ik dit wel? Wil ik dit echt? Ben ik jouw man, ben jij mijn vrouw, gaan wij echt samen een kind krijgen?"

Clark, die onlangs het album 'Colorblind' uitbracht, is verloofd met zijn vriendin Reva Beek. Op oudjaarsdag kwam hun zoontje Nilo ter wereld.