AMSTERDAM - Mel Gibson is weer terug op het racistische en vrouwonvriendelijke pad. In een geluidsopname van een ruzie met zijn ex-vriendin Oksana Grigorieva zegt hij dat hij denkt dat ze binnenkort verkracht zal worden door een groep negers.

Ook wil hij haar huis tot de grond toe afbranden. Dit schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online, die zegt de opnamen exclusief in handen te hebben.

Op de opnames zou niet duidelijk te horen zijn waar de ruzie precies over gaat. Wel zegt Gibson 'in verlegenheid te worden gebracht door Oksana, de moeder van zijn achtste en laatste kind, en vindt hij dat zij eruit ziet als een 'tochtige zeug'.

"Als je straks verkracht wordt door een meute negers, is het je eigen schuld."

Conflict

De 54-jarige Gibson en de 40-jarige Grigorieva hebben samen een dochter van acht maanden. Ze zijn sinds hun relatie in april stukliep, verwikkeld in een hoogoplopend juridisch conflict over alimentatie en voogdij, dat regelmatig de media haalt.

Hoer

Volgens de website zou de gehele geluidsopname doorspekt zijn met momenten waarop Gibson zijn ex uitscheldt voor 'trut' en 'hoer'. Hij vraagt zich zelfs hardop af hoe de dame zo'n 'bitch' tegen hem kan zijn, terwijl hij haar toch zo aardig heeft behandeld.

In 2006 kwam Gibson al zeer negatief in het nieuws omdat hij in een dronken bui antisemitisch uitgevallen was tegen twee politieagentes. Sindsdien heeft Gibson altijd beweerd dat dit slechts een incident was.