AMSTERDAM - Lil Wayne heeft een tweede celstraf weten te ontlopen. De rapper, die momenteel vastzit in New York, is in Arizona veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van drie jaar.

"We zijn erg blij dat we het op deze manier af hebben kunnen ronden", reageert een advocaat van Lil Wayne tegenover de Britse persdienst Reuters.

Lil Wayne, die geboren werd als Dwayne Carter, bekende via een webcam schuld aan drugsbezit. Twee jaar geleden werd de 27-jarige in de Amerikaanse staat Arizona in de kraag gevat toen agenten drugs in zijn toerbus vonden.

Blij

Door toe te geven dat hij drugs bij zich had, ontloopt Lil Wayne een nieuwe gevangenisstraf. "We zijn blij met de uitkomst", reageert een advocaat van de rapper.

"Op deze manier kan Dwayne zijn carrière voortzetten." Lil Waynes voorwaardelijke celstraf gaat in zodra hij vrijkomt in New York.

De rapper zit sinds maart in New York een celstraf van een jaar uit. Lil Wayne moet brommen wegens verboden wapenbezit. Als hij zich goed gedraagt, komt hij na acht maanden vrij.