AMSTERDAM - Zangeres Nikki besloot zelf om een metamorfose te ondergaan. Het werd de winnares van 'Idols 2008' afgeraden van stijl en kapsel te veranderen.

Nikki heeft onlangs haar haar laten blonderen en flink de schaar erin gezet. "Ik werd door de mensen met wie ik werk juist geadviseerd om het niet te doen", zegt ze tegen het AD.

"De mensen kennen je niet op die manier." Nikki laat in het interview verder weten motor te rijden en twee slangen in haar woonkamer te houden.

Daarnaast vertelt 26-jarige Nikki Kerkhof over haar nieuwe liefde. "Ik kwam hem tegen op de albumpresentatie van het Nederlandse bandje Rigby. Ik vind jongens niet zo snel knap, maar hij viel me meteen op."

De zangeres heeft een relatie met de 30-jarige Wouter Nohlmans, de gitarist van de band William Wixley.

Brief

"Wouter en ik hadden meteen een klik, maar ik was niet op zoek naar liefde. Toen mijn relatie uit ging kreeg ik een met de hand geschreven brief."

De twee schreven nog een paar keer heen en weer en besloten toen toch samen uit te gaan. "Ik vond het lang heel fijn om alleen en onafhankelijk te zijn, maar ik kan niet meer zonder hem."

De zangeres maakte twee nieuwe liedjes over haar nieuwe liefde. De nummers staan op het nieuwe album 'Let It Go'.