AMSTERDAM - Lindsay Lohan is er drie jaar geleden tijdens haar arrestatie goed vanaf gekomen. Een van de agenten die haar arresteerde nam aan dat het witte poeder, dat in een pakketje in haar achterzak zat, platgestampte pepermuntjes waren.

Na later onderzoek bleek de poeder cocaïne te zijn, maar de actrice had het geluk dat het bewijsmateriaal inmiddels onbruikbaar was geworden.

De actrice werd na een wilde achtervolging opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ze gefouilleerd en verhoord.

Broekzak

De agenten vonden een pakketje in haar broekzak. In juni werd al bekend dat een van de agenten een deel van het witte poeder uit het pakketje liet vallen.

"Ik herkende de stof niet en dacht dat het een nat platgestampt pepermuntje was", vertelt de agent in een politierapport dat in handen van TMZ is gevallen.

Prullenbak

De agent had het pakketje in de tussentijd al in de prullenbak gegooid, maar haalde het er snel weer uit toen hij zich realiseerde dat het cocaïne kon zijn.

De politieman deed het vervolgens in een bewijsstukzakje. Ook de op de grond gevallen cocaïne schraapte hij bij elkaar en deed hij in een zakje. Het bewijsmateriaal was inmiddels al onbruikbaar geworden. Lindsay moest naar aanleiding van de arrestatie in totaal 84 minuten in de cel doorbrengen, maar mocht hiermee dus nog van geluk spreken.