AMSTERDAM - Hans Kazàn vindt het een wonder dat hij zich inmiddels weer zo goed voelt, nadat hij dit weekend achter het stuur werd getroffen door een hartaanval.

"Eigenlijk gaat het heel erg goed en dat is wonderbaarlijk, want het was pas afgelopen zaterdagochtend dat ik die hartaanval kreeg op de A12 en dat ik geopereerd werd. Ik vind het ongelooflijk, echt een wonder", zei hij woensdag in Shownieuws.

De goochelaar omschrijft wat hij voelde tijdens zijn hartaanval als of 'er een olifant op je borst zit en je helemaal in elkaar gedrukt wordt'.

"Ik kon bijna geen adem meer halen. Ik begon ontzettend te transpireren en mijn mond werd helemaal droog. Ik wist het gelijk: ik heb een hartaanval."

Paniek

Hij belde direct zijn vrouw Wendy op. "Hij was aan de telefoon echt in paniek en ik kon hem haast niet meer verstaan", vertelt ze. "Het is gewoon zo'n ontzettend vreselijk moment. Vooral het idee dat je weet dat hij daar alleen ligt."

Hans vertelt dat hij na zijn hartaanval anders in het leven staat. "Ik ben me er nog meer van bewust geworden dat je je niet meer zo druk moet maken om onnozelheden en zoveel mogelijk moet denken: 'hè, heerlijk, ik leef'."