AMSTERDAM -Giovanca heeft jaren geleden een bijna-doodervaring gehad. Tijdens een reis naar India werd de 33-jarige zangeres zo ziek, dat ze ervan overtuigd was dat ze het niet zou overleven. "Ik was me psychisch al aan het voorbereiden", aldus Giovanca in Green 2.

"Op die hotelkamer heb ik mijn moeder gebeld. 'Ma ik ga dood', zei ik. 'Je gaat niet dood', zei ze, 'het is je tijd nog niet. Je hebt vast iets verkeerds gegeten'. 'Nee ma, ik voel het. I'm dying.'"

Volgens Giovanca heeft haar moeder toen een gebedje voor haar gedaan aan de telefoon. "Ik kan moeilijk beschrijven wat er toen gebeurde, maar ineens voelde ik dat er buiten mij en dat kamertje iets groters was. Een kracht dat alles met elkaar verbond."

Naar eigen zeggen was dat gevoel zo sterk dat ze weer rustig werd. Bovendien nam het haar angst voor de dood weg. "Want ik was niet meer alleen."

Zondagskind

In het interview ontkent Giovanca verder dat ze een zondagskind is. "Als mensen tegen me zeggen: 'Zo, het gaat je wel voor de wind, hè?' wil ik het liefst door een gleufje in de aarde zakken."

De zangeres benadrukt dat ze altijd kei- en keihard heeft gewerkt. "Mensen die denken dat ik tot mijn dertigste in een bedje lag te slapen totdat iemand me wakker kuste en succes in mijn koffie deed, hebben het echt mis."

De Green 2 met het interview met Giovanca ligt vanaf donderdag in de winkel.

Giovanca in Green 2