AMSTERDAM - Het gezin Kazàn wil nog bewuster van elkaar gaan genieten na de hartaanval van Hans. "We mogen echt van geluk spreken dat hij er nog is", vertelt zijn zoon Oscar. "Er zijn veel gevallen waarin het niet goed afloopt."

Hans kreeg zaterdag achter het stuur een hartaanval. De 57-jarige goochelaar werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar hij gedotterd werd. In alle paniek belde hij naar Oscar.

"Dat was een heel naar moment. Hij was in de war en kon zich het alarmnummer niet meer herinneren. Ik heb de ambulance voor hem moeten bellen."

Oscar herinnert zich het eerste ziekenhuisbezoek nog goed. "Dat was heel emotioneel. Het was toch een hele opluchting dat hij er nog was."

Heel hecht

Hans' hartaanval heeft het gezin dichter bij elkaar gebracht. "We waren al heel hecht, maar nu beseffen we wel hoe snel het afgelopen kan zijn. We gaan nog meer van elkaar genieten."

Ook voor Hans zelf heeft de hartaanval grote gevolgen. De goochelaar moet de rest van zijn leven medicijnen blijven slikken.

"Bloedverdunners en nog een ander middel om de stent, zeg maar het veertje dat in mijn ader is aangebracht om hem open te houden, schoon te houden", legt Kazàn uit in De Telegraaf.

Relativeren

Daarnaast moet het roer om. "Hij moet zijn levenspatroon aanpassen", vertelt Oscar. "Hij zal meer aan lichaamsbeweging moeten gaan doen, beter op zijn voeding letten en stress is natuurlijk heel slecht."

Dat was eigenlijk geen nieuws voor Hans. "Vroeger riep ik ook wel dat het slecht is voor de gezondheid, maar nu is er een groot verschil: ik heb het aan den lijve ondervonden dat het ook echt slecht is."

Oscar hoopt vooral dat zijn vader dingen iets beter kan gaan relativeren. "We hebben natuurlijk heel veel meegemaakt. Ik hoop dat Hans een en ander nu wat meer los kan laten."