AMSTERDAM - Victoria Koblenko vindt het ontzettend jammer dat ze donderdag afscheid moet nemen van GTST. Haar karakter Isabella zal sterven, en daar heeft de actrice het erg moeilijk mee. "Ik heb er echt om moeten huilen. Niet alleen als Isabella, ook als Victoria."

Koblenko is er nog niet over uit of ze wil dat haar moeder haar sterfscène ziet. "Ik wil haar behoeden voor tranen", zegt ze woensdag in De

Telegraaf

.

De 29-jarige actrice heeft haar moeder zelfs nog niets verteld over de laatste scènes die ze als haar personage Isabella speelt. "Als ik het haar vertel, zou het voor haar ook hartverscheurend zijn."

Rentree

In april maakte de van oorsprong Oekraïense actrice na vijf jaar afwezigheid haar rentree in de soap. Van tevoren stond al vast dat dit slechts voor enkele weken zou zijn.

Naar eigen zeggen heeft Koblenko bij GTST het vak geleerd. Toch wilde ze tijdens haar soapcarrière bewust ook andere rollen aannemen, zodat ze kon laten zien dat ze meer in haar mars had.

Waardering

Doordat de actrice nu verschillende dingen heeft gedaan, heeft ze meer waardering gekregen voor soapacteurs. "Als je het zelf doet, sta je er niet bij stil dat je 23 scènes op een dag onthoudt."

Koblenko's personage Isabella is donderdag voor het laatst te zien. Hoewel: "Bij soap is er altijd een kans dat je terugkomt. Maar dan misschien als tweelingzus."