AMSTERDAM - De heren van The Partysquad keren deze zomer terug naar de plaats waar twee jaar geleden hun auto-ongeluk plaatsvond. Jerry Leembruggen raakte ernstig gewond bij het ongeval op Ibiza en lag zes weken in coma.

"De ellendige periode wil ik deze zomer afsluiten door met Ruben naar de plek van het ongeluk te gaan", vertelt de 28-jarige Jerry in CosmoGirl.

"Dat wordt vast heel moeilijk, maar ik denk dat ik alles daar voorgoed een plek kan geven en daarna een nieuw begin kan maken."

De dj kon zich na het ontwaken niets meer van het ongeluk herinneren. "Het grote litteken op mijn achterhoofd en het gapende gat in mijn schedel, om ruimte te maken voor mijn opgezwollen hersenen, zeiden genoeg."

Magnetron

Jerry was niet alleen de herinnering aan het ongeluk, maar ook veel van zijn kennis kwijt. Hij moest opnieuw leren lezen en schrijven, en kon zich niet meer herinneren hoe een magnetron werkt of een computer aangezet moet worden.

"Door heel veel oefenen en stapels boeken lezen, ging het gelukkig steeds beter. Maar de simpelste dingen niet meer kunnen, je kunt je niet voorstellen hoe moeilijk dat is."

Libanese afkomst

Ook herinneringen over zijn eigen leven was hij kwijt. "Ik weet bijvoorbeeld wel hoe oud ik ben en dat ik van Libanese afkomst ben, maar ik kan me de geboorte van mijn kinderen of de eerste date met mijn vriendin niet meer herinneren." Ook moest hij opnieuw uitvinden hoe een dj te werk gaat. "Ik herkende mijn eigen nummers niet eens meer."

De dj is lichamelijk zo goed als hersteld. "Ik heb nog steeds veel slaap nodig, minstens elf uur en dan doe ik vaak ook nog een middagdutje." Hij drinkt geen alcohol meer, uit angst zijn hersenen nog meer te beschadigen.

Jerry ziet de toekomst positief in. "De periode dat ik scheldend en huilend wakker werd van wanhoop is nu gelukkig voorbij."